Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

αναβολή εκδήλωσης

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς μας φίλους ότι η εκδήλωση μας  (Φιλιππίδης-Σπηλιάκος) αναβάλλεται, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Για ό,τι νεότερο, καθώς και τη νέα ημερομηνία της εκδήλωσης ενημερωθείτε και στο facebook: https://www.facebook.com/groups/politistikosxirokambi/?fref=ts



Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΣΑΦΑΡΙΟΥ

Η παράδοση μας ενώνει με τις ρίζες μας, είναι μια συλλογική μνήμη!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου, διοργανώνει  εργαστήριο κατασκευής τσαφαριού, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 10:00 το πρωί, στο στέκι του Συλλόγου (Σκούρμπου).
Το   «τσαφάρι»  είναι το πνευστό μουσικό όργανο  φλογέρα, στη ντοπιολαλιά της Πελοποννήσου και κυρίως  της Λακωνίας και της Αρκαδίας. Πρόκειται για την πιο παραδοσιακή-λαϊκή μορφή της φλογέρας, φτιαγμένη με τον τρόπο των βοσκών, από καλάμι.
Σ’ αυτό το εργαστήρι θα μας καθοδηγήσει ο Πανάγος Σταρόγιαννης, βοσκός και καλός παίκτης και κατασκευαστής τσαφαριών.  Θα μάθουμε να κατασκευάζουμε τσαφάρια κι όποιος έχει όρεξη, θα κάνει τα πρώτα βήματα για μάθει να παίζει…
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

“Αν ο άνθρωπος δεν εκμεταλλευτεί όλο το μόχθο του παρελθόντος, θα παραμείνει για πάντα στη νηπιακή ηλικία της γνώσης.” (Κικέρων)